Hur lär man sig programmet Illustrator?

Illustrator är ett väldigt bra program om man vill jobba med vektorgrafik, vilket är ett bildformat som går att förstoras och förminskas hur mycket som helst utan att kvalitén går förlorad. Det passar väldigt bra om man vill göra loggor till exempel. Men det är ett stort program som kan kännas väldigt skrämmande första gången man öppnar upp det. Det tar även ett tag innan man har lärt sig det tillräckligt för att använda det obehindrat. Men har man bara tålamodet och intresset så kan man skapa en massa egen designad grafik på nolltid.

Programmet kräver sin dator

Då Illustrator är ett stort program behövs det en bra dator så man kan arbeta smidigt med programmet. De flesta inom mediayrket använder iMac eller MacBook Pro från Apple för det är en dator speciellt designad för kreativa program. Men även om Apples datorer är ledande inom medie-programme,n börjar de andra datortillverkarna mer och mer konkurrera om marknaden med stilrena och kraftfulla datorer. Microsoft släpper iMac-utmanaren Surface studio med rekordtunn skärm. Det är en dator speciellt designad för den kreativa processen och skärmen kan användas både stående som en vanlig skärm, och liggandes så man kan använda den som till exempel en ritplatta, då den även har en touch-funktion.

Tutorials visar vägen

Googlar man på Illustrator tutorials kommer det upp tusentals olika resultat som leder en till sidor med varierande kvalitét. Man får även upp många listor på olika tutorials och beskrivningar som gör diverse effekter. Men det kan vara svårt att veta vilka av dessa som är aktuella och värda att följa och vilka som man bara ska skrolla förbi, om man är nybörjare. Gillar man att följa videor är Youtube det perfekta stället att leta på för att hitta hur man kan göra olika saker i programmet. Tycker man om att följa skrivna instruktioner är sidan Envato Tuts+ att rekommendera. Genom att följa tutorials lär man sig bit för bit hur programmet fungerar och kan till slut behärska det själv.

pulse